Finbesök av legendarisk bössmakare

Susegården (JJ) I veckan var den engelska vapentillverkaren Purdey på Sverigebesök och passade på att visa sina minst sagt exklusiva hagelgevär för nyfikna och intresserade hagelskyttar både i Stockholm och i Halland.

Skönhet är bara förnamnet. Foto: Purdey

Purdey har sedan länge haft kontakt med den svenska marknaden genom Widforss i Stockholm och Susegårdens hagelskytteanläggning utanför Falkenberg. I veckan besökte representanter från den anrika vapentillverkaren Sverige. En nytillträdd Head of Sales ville passa på och träffa sina svenska samarbetspartners.

På Susegårdens hagelskytte anläggning fick därför ett 40-tal specialinbjudna gäster bekanta sig med dyrgripar för i runda slängar en miljon svenska kronor.

Olof Olofsson, skytteinstruktör på Susegården sköt själv med flera av gevären.

– Det är onekligen en viss känsla att skjuta med ett gevär det ligger så enormt mycket arbete bakom. Tillställningen blev en stor succé för de inbjudna gästerna, säger han.

Engelska Purdey grundades i början på 1800-talet och levererar i dag några av världens mest exklusiva  hagel- och kulgevär. Den enklaste modellen Purdey Sporter, en bock med italienska pipor, kostar drygt 30 000 pund, motsvarande strax över 400 000 kronor. Ett så kallat Best Quality Gun som är gjort helt och hållet i England kostar över 90 000 pund.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser