Finbesök av legendarisk bössmakare

Susegården (JJ) I veckan var den engelska vapentillverkaren Purdey på Sverigebesök och passade på att visa sina minst sagt exklusiva hagelgevär för nyfikna och intresserade hagelskyttar både i Stockholm och i Halland.

Skönhet är bara förnamnet. Foto: Purdey

Purdey har sedan länge haft kontakt med den svenska marknaden genom Widforss i Stockholm och Susegårdens hagelskytteanläggning utanför Falkenberg. I veckan besökte representanter från den anrika vapentillverkaren Sverige. En nytillträdd Head of Sales ville passa på och träffa sina svenska samarbetspartners.

På Susegårdens hagelskytte anläggning fick därför ett 40-tal specialinbjudna gäster bekanta sig med dyrgripar för i runda slängar en miljon svenska kronor.

Olof Olofsson, skytteinstruktör på Susegården sköt själv med flera av gevären.

– Det är onekligen en viss känsla att skjuta med ett gevär det ligger så enormt mycket arbete bakom. Tillställningen blev en stor succé för de inbjudna gästerna, säger han.

Engelska Purdey grundades i början på 1800-talet och levererar i dag några av världens mest exklusiva  hagel- och kulgevär. Den enklaste modellen Purdey Sporter, en bock med italienska pipor, kostar drygt 30 000 pund, motsvarande strax över 400 000 kronor. Ett så kallat Best Quality Gun som är gjort helt och hållet i England kostar över 90 000 pund.

AKTUELLT

Lurade jägare överklagar polisbeslut

Skåne (JJ) Christoffer Frank och de andra jägarna, som lurats på jakt de betalat för, överklagar nu polisens beslut att inte inleda förundersökning. – Härvan sväller – nu är vi 14 personer som betalat för jakt, berättar Christoffer Frank.

Nytt besked om Rackstadvargarna idag

Värmland (JJ) Varg nummer två fälldes på torsdagen i skyddsjakten i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. – Vårt mål är att få bort alla vargarna i området. Jag väntar besked från länsstyrelsen i dag, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna.

Kritik mot järvinventering

Norrbotten (JJ) Sju samebyar i Norrbotten kritiserar länsstyrelsens inventering av järv. Spårförhållandena har varit dåliga och spårarna har missat järvar, menar företrädare för samebyarna.

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Annonser