Finansfamilj anfallna av vildsvin

Skåne (JJ) Rune Andersson, välkänd skånsk industrimagnat och hans söner blev under en vildsvinsjakt i förra veckan attackerade av ilsken galt.

Vildsvinsgalten attackerade först Rune Andersson, därefter flög den på hans ena son och satte betarna i dennes ben. Incidenten ägde rum på familjens egna jaktmark på Mellby gård i Skåne för en vecka sedan när jakten avbrutits och passkyttarna skulle återvända till samlingen.

– Allt gick väldigt fort. Det var en stor galt som först skulle gå på min pappa när han var på väg ned från tornet, och sedan attackerade min bror, säger ena sonen Johan Andersson till Dagens Industri.

Rune Andersson kunde inte skjuta galten för han hade gjort patron ur. Hans son kom undan attacken med en bruten tumme och ytliga sår. Betarna hade snittat upp hans läderbyxor och två par långkalsonger, men bara rispat huden på benen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser