Filmade varg i Vänersborg

Vänersborg (JJ) I veckan har flera attacker vargattacker skett runt Mellerud, men varg har också synt intill en ridanläggning strax utanför Vänersborg.

Anna Jarnald filmade en varg när hon stod utanför ridhuset i Gundlebo ett par kilometer utanför Vänersborg. Hon stod och pratade med några kamrater när en varg plötsligt dök upp och sprang genom en hage bara 15 meter från ridhuset.

– Som tur var hade vi inga hästar i hagarna, vi hade precis tagit in dem. Men jag tror inte att den hade gjort något, hästarna är för stora, säger hon till tidningen TTELA.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser