Film: Det rådjuret vägrade låta sig jagas

Östergötland (JJ) Gert Davidsson trodde inte sina ögon när drevet kom. Först kom basseten Zorro – och efter kom rådjuret.

Rådjuret jagade Gert Davidssons basset Zorro i en timmes tid. Foto: Privat

Gert Davidsson från Vånga utanför Norrköping jagar in sin ett och ett halvtårige basset griffon vendéen.

Zorro har visat stort intresse för jakt och drivit ett par gånger.

Nu lät det återigen som om det skulle bli drev. Zorro rev i och Gert gjorde sig beredd när han hörde att drevet kom rakt emot honom.

– Det vara bara det att hunden kom först och sedan rådjuret. Jag har jagat hela mitt liv och jobbat med jakthundar, men jag har aldrig upplevt något liknande. Jag blev helt paff, berättar Gert för Jaktjournalen.

Han fick upp telefonen och började filma det märkliga dramat.

Jakten pågick en timme

På filmen syns Zorro försöka få igång traditionellt drev på rådjuret, men det vägrar låta sig jagas utan går istället till attack mot hunden. Det springer också rakt in i Gert.

– Det brydde sig inte om det, utan tittade bara lite på mig, berättar Gert.

Rådjuret jagade hunden under drygt en timmes tid. Det omvända drevet snurrade runt i en tät plantering och Gert blev påsprungen av rådjuret ytterligare två gånger.

– Hunden försökte ju skälla, men han fick backa i alla fall. Det var tur att jag filmade det, annars hade väl ingen trott mig, säger Gert och skrattar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser