Film: Det rådjuret vägrade låta sig jagas

Östergötland (JJ) Gert Davidsson trodde inte sina ögon när drevet kom. Först kom basseten Zorro – och efter kom rådjuret.

Rådjuret jagade Gert Davidssons basset Zorro i en timmes tid. Foto: Privat

Gert Davidsson från Vånga utanför Norrköping jagar in sin ett och ett halvtårige basset griffon vendéen.

Zorro har visat stort intresse för jakt och drivit ett par gånger.

Nu lät det återigen som om det skulle bli drev. Zorro rev i och Gert gjorde sig beredd när han hörde att drevet kom rakt emot honom.

– Det vara bara det att hunden kom först och sedan rådjuret. Jag har jagat hela mitt liv och jobbat med jakthundar, men jag har aldrig upplevt något liknande. Jag blev helt paff, berättar Gert för Jaktjournalen.

Han fick upp telefonen och började filma det märkliga dramat.

Jakten pågick en timme

På filmen syns Zorro försöka få igång traditionellt drev på rådjuret, men det vägrar låta sig jagas utan går istället till attack mot hunden. Det springer också rakt in i Gert.

– Det brydde sig inte om det, utan tittade bara lite på mig, berättar Gert.

Rådjuret jagade hunden under drygt en timmes tid. Det omvända drevet snurrade runt i en tät plantering och Gert blev påsprungen av rådjuret ytterligare två gånger.

– Hunden försökte ju skälla, men han fick backa i alla fall. Det var tur att jag filmade det, annars hade väl ingen trott mig, säger Gert och skrattar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Debatt: Allt mindre trovärdigt att varg inte planterats ut

De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig genomförts. Det skriver Øverli och Steine i den här debattartikeln, som först publicerades av norska sajten Forskning.no

Annonser