Fick tillbaka jaktlicens på Ruger Mini 14

Ruger Mini 14 Malå (JJ) En malåbo fick jaktlicens på ett halvautomatiskt kulgevär modell Ruger Mini 14. När Naturvårdsverkets föreskrifter ändrades återkallade polisen vapnet. Jägaren överklagade och kammarätten har beslutat att mannen ska få tillbaka sitt vapen och licens.

I december 2010 fick malåbon licens under förutsättning att kraven i Naturvårdsverkets författningssamling paragraf 11 uppfylldes. När sedan paragrafen ändrades den 6 augusti 2012 återkallade polisen vapnet.

( Ruger mini 14 är känt som massmördaren Anders Behring Breiviks vapen när han attackerade och dödade ungdomar på norska ön Utøya.)
Mannen överklagade polisens beslut som tagits i förvaltningsrätten. Kammarätten anser att de objektiva förutsättningarna för det ursprungliga tillståndet inte har förändrats och att polisen inte haft rätt att återkalla tillståndet på denna grund.

Kammarrätten upphäver av den anledningen förvaltningsrättens dom och polismyndighetens beslut rapporterar tidningen Norra Västerbotten.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser