Fick dödsdömd älg att fly

Göteborg (JJ) En aggressiv älg mitt inne i Västra Frölunda i Göteborg klarade livhanken när en flicka lyckades jaga iväg älgen innan ditkallad skyddsjägare kunde avliva älgen.

Det var i går kväll som flera personer uppmärksammade polisen om att en älg befann sig mitt inne bland bebyggelsen i Västra Frölunda. Där gjorde den flera utfall mot förbipasserande.

Men när polisen kallade dit en skyddsjägare för att avliva den aggressiva älgen bestämde sig en flicka för att i stället jaga bort älgen. Flickan hade strax innan själv blivit attackerad, uppger Metro. 

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser