Fick 6 831 kronor för vargbiten jakthund

Djurmo (JJ) Sven-Gunnar Jansson, Djurmo, får 6 831 kronor för de skador hans hund fick när den angreps av varg i Gimmenreviret.

Det var i mitten av september som hamiltonstövaren Jack angreps och skadades under harjakt vid Kalvskinnsdammen i Surens vvo.

I beslutet heter det att eftersom hunden är försäkrad kan länsstyrelsen inte lämna ersättning för bil-, veterinär och medicinkostnader, utan att sådana yrkanden ska lämnas till försäkringsbolaget.

Länsstyrelsen skriver att den heller inte kan lämna ersättning för inköp av en vargsäker skyddsväst, uppger Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser