Femte vargen skjuten

Norge (JJ) Den femte och sista norska vargen är skjuten. Det var en hanne som fälldes i Löten i Hedmark.

Den norska vargjakten inleddes den 8 januari och totalt har 130 jägare deltagit i jakten på de fem vargarna. Den norska vargjakten har kritiserats hårt av norska och nordiska miljöorganisationer. Sveriges miljöminister Lena Sommestad har skrivit till de norska myndigheterna och kritiserat jakten. En anledning till miljörörelsens kritik har varit att en av de vargar som fälldes var en alfahona som var fredad.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser