Femte vargangreppet på Molstabergs gård

Gnesta (JJ) Skyddsjakten på varg i Sjundareviret var resultatlös. Nu har ytterligare ett angrepp ägt rum på den hårt drabbade fårgården Molstabergs gård.

I morse upptäcktes ett dött får på Molstabergs gård utanför Gnesta i Stockholms län. Länsstyrelsens besiktningspersonal har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp. Hittills har nu gården blivit utsatt för fem angrepp sedan midsomras. Vargarna i Sjundareviret har totalt angripit får vid sju tillfällen i området .

Skyddsjakten på en varg i direkt anslutning till Molstanbergs gård gav inte några resultat och ägarna till gården överklagade också beslutet eftersom de menade att skyddsjakten försvårades på grund av regelskrivningarna i beslutet.

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser