Fem män åtalas för att ha dödat en varg

FINLAND(JJ). Fem män i Lappland åtalas för att ha dödat en varg i Enare, detta ska ha skett för ett år sedan. Enligt åtalet ska männen ha dödat vargen på ett grymt och plågsamt sätt.

Männen misstänks för att ha kört på vargen flera gånger med sina snöskotrar. Den skadade vargen ska ha fortsatt fly i flera kilometer innan den dog.

Nu åtalas männen för jakt- och djurskyddsbrott i Lapplands tingsrätt.
Dessutom kräver åklagaren att fyra snöskotrar, samt en släde, förverkas till staten som brottsredskap. Värdet på redskapen beräknas till 20 000 euro.
 
Tidigare har två av de fem männen dömts till villkorligt fängelse för jaktbrott. 
Det här rapporterar svenska.yle.fi.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser