Fem eftersök pågår i Dalarna

Anledningen till att vargjakten är avlyst i Dalarna är att fem vargar påskjutits och 6 fällts.

I väntan på att eftersöks görs är jakten i Dalarna avlyst.

Totalt får nio vargar skjutas i Dalarna. Tidigare har två vargar fällts i Siljansnäs, en i Lövsjön i Grangärde, en i Orsa och en varg i Sörskog norr om Bjursås. Den sjätte och senaste vargen fälldes av ett jaktlag i Boda i Rättvik.

Eftersök pågår alltså efter fem påskjutningar. Två vargar har påskjutits i Äppelbo, en i Vansbro, en i Orsa och en i Rättvik.

16 kommentarer

 • Länsstyrelsen
  Enl länsstyrelsen i Dalarna är 6 fällda, fyra påskjutna. JJ red

 • ?
  60% träffsäkerhet med andra ord…

  Är det en bra utdelning, vad tycker ni andra?

 • lst
  Lst i dalarna skriver nu att 8 vargar är skjutna och ytterligare 6 påskjutna. alltså totalt 14 vargar.

 • ??
  Reviderad, typ 57% träffsäkerhet med dödlig utgång är det som gäller i nuläget.

  Är det bra eller?

 • Pinsamt.
  Min förstaklassare till son har bättre träff procent vid jakt….Tur att jag skippade varg jakten.

 • För många??
  Men har man skjutit på fler än vad som är tillåtet? Man måste ju räkna med de som är påskjutna också eller? Då kan man väl inte skjuta på fler, var är logiken i det? Och görs det eftersök på de påskjutna vargarna nu ikväll? Eller väntar de till imorgon när det har kommit en massa snö? Det går att göra eftersök på natten, ett lyckat på natten här nere.

 • Vargjakt
  Instämmer med föregående inlägg, vad ger det för syn på oss jägare. Hoppas att det görs eftersök på de påskjutna vargarna nu ikväll. Är det ingen som vågar där uppe finns det folk från andra ställen att ringa in som vågar och har stor kunskapom eftersök på natten.

 • jahaja
  om ni inte kan räkna ut det själva så är det så att den eventuella överskjutning som blir sker under den timme som inrapporteringen skall ges.Det är inget som sker med vett och vilja utan beror på denna timme som kan förflyta mellan skott och inrapportering,samt snåla tilldelningar i förhållande till hur mycket djur det finns…

 • ?
  Dåligt med svar angående om 57% träffsäkerhet med dödlig utgång är bra eller dåligt?

 • Krattskaft skjuter bättre
  Träffsäkerheten ligger betydligt lägre än 57 %. Läste nyss en artikel där fem (5!) skott avlossats mot en vargtik på 80 meters håll.
  Men det vet vi ju redan, att flertalet jägare skjuter hellre än bra. Jo, jag jagar själv men kan skjuta eftersom försvaret utbildat mig grundligt till att träffa det jag siktar på med första skottet. Skyttet måste dock underhållas kontinuerligt. Med det menas att skott måste lossas flera gånger per månad och helst varje vecka.

 • Kurs???
  Jägarförbundet i Dalarna har tydligen en utbildningsinsats att göra. Framför allt i skytte men även ämnen som disciplin, organisation och matematik bör finnas med. Släng gärna med några timmar ekologi också men det är nog som att tala för döva öron…

 • ??
  Dåligt med svar angående om 57% träffsäkerhet med dödlig utgång är bra eller dåligt?

 • Lola,Erik, Varmlanding
  Ni er så sensationshungrande. Endast 1 overskjutning i Dalarna er resultatet. Hold er til sanningen. Forlåt om jag Erik inte skrivar korrekt svenska, jag er dansk, kan du detta till fullde?

 • positivt????
  undrar hur allmänheten reagerar på en sån här sak. inte vidare positivt för oss jägare. klantigt dalarna

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser