Fem bäverdammar får sprängas!

Länsstyrelsen har sagt ja till att fem bäverdammar ska få sprängas i länet. Foto: Roger C Åström Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten har gett tillstånd till sprängning av fem bäverdammar. Tre av dessa ligger i Pyltbäcken nedströms Ekorrsele i Vindelns kommun.

Dammarna gjort att stora lek- och uppväxtområden för öring torrläggs vid låga vattenflöden under sommaren. Även i Robertsfors och i Dorotea kommuner får bäverdammar sprängas.

I samband med rivningen skall jakt bedrivas på bäver i området för att lösa problemen långsiktigt. Med tanke på tidpunkten på året påpekar länsstyrelsen att det av djuretiska skäl är viktigt att bävrarna i dammarna som rivs skjuts, uppger P4 Västerbotten.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser