Felskjutning kostar älgjägare 7 000 kronor

Tranås (JJ) En skytt i ett jaktlag i Tranås kommun missbedömde älgens ålder och sköt ett vuxet djur i stället för en kalv. Länsstyrelsen har beslutat om en överskjutningsavgift på 7 000 kronor.

Ett jaktlag i Tranås tvingas betala 7 000 kronor när man sköt en vuxen älg istället för en älgkalv. (Foto: Roger C Åström)

Jaktlaget har hos förvaltningsrätten ansökt om befrielse från avgiften. Man menar att misstag kan uppstå när jaktlagen till varje pris ska skjuta tilldelade älgar.

Förvaltningsrätten har beslutat att avslå överklagandet. Vid en bedömning av omständigheterna anser inte myndigheten att det är oskäligt att ta ut avgiften.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser