Felskjutning kostar älgjägare 7 000 kronor

Tranås (JJ) En skytt i ett jaktlag i Tranås kommun missbedömde älgens ålder och sköt ett vuxet djur i stället för en kalv. Länsstyrelsen har beslutat om en överskjutningsavgift på 7 000 kronor.

Ett jaktlag i Tranås tvingas betala 7 000 kronor när man sköt en vuxen älg istället för en älgkalv. (Foto: Roger C Åström)

Jaktlaget har hos förvaltningsrätten ansökt om befrielse från avgiften. Man menar att misstag kan uppstå när jaktlagen till varje pris ska skjuta tilldelade älgar.

Förvaltningsrätten har beslutat att avslå överklagandet. Vid en bedömning av omständigheterna anser inte myndigheten att det är oskäligt att ta ut avgiften.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser