Fel av länsstyrelse vid björnjakt

Länsstyrelsen i Gävleborg räknade bort en påskjuten björn vid fjolårets jakt trots att den inte täffades. Nu anser länsrätten att det var fel.

Björnjägarna i Gävleborg hade i fjol 18 björnar på tilldelning. Vid första jaktdagen sköt en jägare mot en björn utan att träffa. Det visade senare skottplatsundersökning och eftersök. Trots detta beslutade länsstyrelsens tjänstemän att björnen skulle räknas bort från tilldelningen.Men enligt Naturvårdsverkets anvisningar för björnjakt skulle inte björnen ha räknats bort. Det har nu länsrätten slagit fast och gett jägarna rätt. En principiell viktig dom.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser