Färre lodjure i Västernorrland

Kramfors (JJ) Årets inventering av lodjuren i Västernorrland är avslutad. Resultatet visar att lodjursstammen fortfarande ligger på en förhållandevis låg nivå. Långt färre djur än under 1990-talet.

– Preliminärt verkar det som att länet har lika många föryngringar som förra året, då elva honor fick ungar. Statistiskt innebär det att det finns ungefär sex gånger så många lodjur, alltså kanske 60 – 70 djur i länet. Det innebär också att man inte når upp till den miniminivå på 15-20 föryngringar som länets rovdjurspolicy stipulerar. Till saken hör också att det bland annat därför inte tillåts någon lodjursjakt detta år.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser