Färre björnhundstester

Orsa (JJ) Den växande björnstammen har medfört ett allt större intresse för att testa björnhundar i Orsa Grön-klitts djurpark. I år har avströmningen varit så stor att djurparken inte kunnat ta emot alla.

Verksamheten med björnhundstester ligger utanför djurparkens normala uppgifter och därför prövas verksamheten varje år. Under senaste säsongen har man dessutom haft två honor med ungar i det hägn som vanligtvis använts för hundtester.
 Från djurparken uppger man att testerna ska bedrivas så att de inte blir störande och att man har besökare i parken som inte sympatiserar med björnjakt.
Det rykte som spridits ut att man stoppat björhundstesterna är enligt djurparksledningen helt felaktigt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser