Färre björnhundstester

Orsa (JJ) Den växande björnstammen har medfört ett allt större intresse för att testa björnhundar i Orsa Grön-klitts djurpark. I år har avströmningen varit så stor att djurparken inte kunnat ta emot alla.

Verksamheten med björnhundstester ligger utanför djurparkens normala uppgifter och därför prövas verksamheten varje år. Under senaste säsongen har man dessutom haft två honor med ungar i det hägn som vanligtvis använts för hundtester.
 Från djurparken uppger man att testerna ska bedrivas så att de inte blir störande och att man har besökare i parken som inte sympatiserar med björnjakt.
Det rykte som spridits ut att man stoppat björhundstesterna är enligt djurparksledningen helt felaktigt.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser