Färre björnar i Jämtland

Jämtland(JJ) Det finns färre björnar i Jämtland nu, jämfört med ett år sedan. Minskningen anses bero på björnjakten.

Den inventerng som gjordes under våren pekar på en minskning av björnstammen i hela landet till cirka 2 800 djur, den bedömningen gör Naturvårdsverket.
Minskningen är störst i Jämtland och Norrbotten.
– Minskningen ären medveten strategi för oss på länsstyrelsen för att begränsa de skador björnarna orsakar rennäringen under vår- och försommar, säger Sven-Erik Österberg, landshövding i Norrbottens län, till Länstidningen Östersund.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser