Farlig jakt i brandhärjat område

Västmanland(JJ) Det kan bli älgjakt vid det område i Västmanland där skogsbranden rasade under hösten. Men kravet är att jägarna måste få utbildning för att vistas i själva brandområdet.

Älgjakten kommer dock att bedrivas utanför det brandhärjade området, bara om en skadad älg går in i området kommer man att bedriva jakt i det område där branden härjade. 

Detta eftersom området är farligt att vara i, bland annat kan träd rasa efter att rötterna brunnit. – Man ska inte var där inne i mörke och inte ensam. Träden står väldigt löst så det är farligt att vara där inne, säger Lars Björk, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet, till Sveriges Radio P4 Västmanland. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser