Fårdräpare i Bohuslän får skyddsjagas

Tanum (JJ) Länsstyrelsen beslutade idag om skyddsjakt efter den varg som i augusti angripit och dödat får i Bullaren i Tanums kommun.

Nu vill Länsstyrelsen i Västra Götaland sätta stopp för fårangreppen i Bullaren. Foto: Istock

Det bedöms vara samma varg som vid upprepade tillfällen angripit och dödat får i Bullaren, Tanums kommun.

Enligt Länsstyrelsen har vargen utvecklat ett beteende att försöka ta sig in i fårhagar och angripa djuren.

Det är inte sannolikt att detta beteende ändras. och därför är skyddsjakt enda sättet att förhindra ytterligare angrepp på får.

För att inte riskera att någon annan varg än den skadegörande avlivas vid skyddsjakten, kommer jakten att bedrivas med spårhund från slagna byten.

Länsstyrelsen ber allmänheten och fårägare att snarast rapportera slagna får eller vilda byten, så att besiktning kan genomföras. Den skadegörande vargen misstänks ha en skada på underkäken, vilket gör att besiktningsmannen känner igen de skador som vargen orsakar.

Skyddsjakten får endast bedrivas av särskilt utsedda jägare, rapporterar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser