Färdighetsspäckat mästerskap i jakt avgjort

Jönköping (JJ) Precisionsstyrning av ATV, styckning, skytte, teoretiska kunskaper om jakt. Ja, det är många grenar man måste ha koll på för att vinna Jakt-SM. Förra helgen avgjordes tävlingen under Elmia Game Fair.

Naturbruksgymnasier med jakt och viltvård på schemat tävlade under Elmia Game Fair i jaktkunskaper och färdigheter, i den årligt återkommande tävlingen Jakt-SM.

Efter flera tuffa moment där eleverna verkligen sattes på prov segrade till slut Dille Gård Naturbruksgymnasium. På andra plats kom Forshagaakademin och på tredjeplats kom Vildmarksgymnasiet.

I den individuella tävlingen segrade Magnus Poss, Osby. Andraplatsen kneps av Leo Wallner, Dille Gård och på tredjeplats kom Mirko Baum, Forshagaakademin.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser