Färdighetsspäckat mästerskap i jakt avgjort

Jönköping (JJ) Precisionsstyrning av ATV, styckning, skytte, teoretiska kunskaper om jakt. Ja, det är många grenar man måste ha koll på för att vinna Jakt-SM. Förra helgen avgjordes tävlingen under Elmia Game Fair.

Naturbruksgymnasier med jakt och viltvård på schemat tävlade under Elmia Game Fair i jaktkunskaper och färdigheter, i den årligt återkommande tävlingen Jakt-SM.

Efter flera tuffa moment där eleverna verkligen sattes på prov segrade till slut Dille Gård Naturbruksgymnasium. På andra plats kom Forshagaakademin och på tredjeplats kom Vildmarksgymnasiet.

I den individuella tävlingen segrade Magnus Poss, Osby. Andraplatsen kneps av Leo Wallner, Dille Gård och på tredjeplats kom Mirko Baum, Forshagaakademin.

0 kommentarer

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser