Färdighetsspäckat mästerskap i jakt avgjort

Jönköping (JJ) Precisionsstyrning av ATV, styckning, skytte, teoretiska kunskaper om jakt. Ja, det är många grenar man måste ha koll på för att vinna Jakt-SM. Förra helgen avgjordes tävlingen under Elmia Game Fair.

Naturbruksgymnasier med jakt och viltvård på schemat tävlade under Elmia Game Fair i jaktkunskaper och färdigheter, i den årligt återkommande tävlingen Jakt-SM.

Efter flera tuffa moment där eleverna verkligen sattes på prov segrade till slut Dille Gård Naturbruksgymnasium. På andra plats kom Forshagaakademin och på tredjeplats kom Vildmarksgymnasiet.

I den individuella tävlingen segrade Magnus Poss, Osby. Andraplatsen kneps av Leo Wallner, Dille Gård och på tredjeplats kom Mirko Baum, Forshagaakademin.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser