Fårägare vill skjuta jakthundar

Skövde (JJ) Jakthundar är enligt en ny undersökning orsaken till de flesta dödsrivningarna av får. Nu vill organisationen Lammproducenterna få rätt att skjuta jakthundar på samma sätt som de kan skjuta varg som attackerar fåren.

Idag har fårägarna rätt att skjuta en varg som attackerar fåren. Om det är en jakthund måste de först ringa polisen. Enligt Uno Fredriksson, fårägare och kassör i föreningen Lammproducenterna är det rimligt att samma regler ska gälla för både hund och varg.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser