Fårägare oroliga för vargangrepp

Kessmansbo (JJ) Oron för att varg kan släppas ut i Gävle kommun är stor. Flera djurägare reagerar nu starkt på förslaget.

Mattias Bergman och sambon Anna Andersson har omkring 50 fårtackor och tio nöt- och köttdjur. Jordbruket är beläget precis i det område som Länsstyrelsen Gävleborg nu föreslår ska bli platsen för utplacering av vuxna vargar.
– Hittar vargen mat hos oss och bildar ett revir finns risken att de fortsätter och det kommer då att gå åt för mycket tid och pengar till att återbygga det. Man tröttnar till slut. Det spelar ingen roll om man får ersättning av länsstyrelsen för förlorade djur, det är inte trevligt att ta reda på det som blir kvar. Frågan är vad man helst vill ha – vargar eller öppna landskap? säger Mattias Bergman, till Arbetarbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser