Fårägare i manifestation mot rovdjur

Stockholm(JJ) På tisdag kommer lantbrukare att protestera mot rovdjurssituationen i landet. Det är Svenska Fåravelsförbundet och distriktsföreningarna som står bakom arrangemanget.

Bland annat är de kritiska till att man inte genomför den beslutade rovdjurspolitiken.
Under manifestationen komer lantbrukarna att sätta sig i sina fårhagar för att vakta sina djur, under två timmar.
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

Djurägarna menar att djuren bara kan skyddas genom att de själva vaktar djuren i hagarna. 
De kräver att förslagen i rovdjurspropostionen, från 2013, genomförs. 
– Något måste göras för att minska på rovdjursstammarna, säger Magnus Jönsson, ordförande för Svenska Fåravelsförbundet, till ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser