Får vargdödade på fäbod i Dalarna

Falun (JJ) Minst tre får togs av vargen i går morse på Stockgropens fäbodar mellan Ludvika och Gagnef i Dalarna. Angreppet skedde strax efter att djuren släppts ut på morgonen.

Fårägaren som driver fäboden låter fåren efterbeta vallarna efter slåttern. Djuren tas in varje kväll och släpps ut vid sjutiden på morgonen.

I går morse kom hela flocken springande bara någon timme efter att de släppts ut på morgonen. Fyra vuxna tackor fattades dock och när ägaren letade hittade han tre rivna får i området. Två var redan döda och ett var så illa skadat att det fick avlivas senare på dagen. Ytterligare ett får har fortfarande inte påträffats

1999 drabbades fäboden också av ett vargangrepp. Då dödades hela besättningen på 10 får.

Fäboden ligger i Tansenreviret. Länsstyrelsens besiktningsman har varit på plats och bekräftat vargangreppet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser