Varg dödade får i Bolmaryd

Bolmaryd (JJ) I helgen angreps en fårbesättning i Bolamaryd av varg. Flera får dödades och skadades, ytterligare flera saknas fortfarande.

Vargen tog sig sannolikt in i hagen från en intilliggande å. Den fyra hektar stora hagen ligger precis i anslutning till ägarnas gård, men saknar stängsel på de omkring 400 meterna som vetter mot ån.

På söndagsmorgonen upptäckte ägaren döda och skadade får i besättningen som består av cirka 70 djur. Tre får var dödade, tre får skadade och ytterligare tre får saknas.

– Vi misstänker att vargen tog sig in den vägen, säger Lasse Carlsson som var en av de två besiktningsmän som besökte hagen i går morse.

Angreppet är det största sedan den norska vargen ”Kynnatiken” rörde sig området för ett par år sedan.

Lasse Carlsson tror inte att det rör sig om den varghanne som uppehållit sig i trakten de senaste åren och finns på bild. Istället tror han att vargen som angrep fåren är den som nyligen dykt upp i norra Skåne och skrämt hästar.

– Vi har satt upp akutstängsel och blinkande lampor i hagen som får sitta där ett tag eftersom vargar ofta återvänder till en hage de besökt. Vi har skickat ut ett sms till andra fårägare i området och jag rekommenderar de som inte återfinns på sms-listan att höra av sig till oss så de också kan få snabba besked när den här typen av händelser inträffar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser