Får tillstånd att skjuta 20 fredade gäss

NYKÖPING(JJ). Nyköpings kommun har fått tillstånd att skjuta 20 vitkindade fredade gäss. Länsstyrelsen ger tillståndet på grund av att gässen är närgånga och smutsar ner gräsmattor.

Det här är första gången kommunen får tillstånd att skjuta dessa fredade gäss. Kommunen hade dock ansökt om att få skjuta 100 vitkindade gäss.

Det har varit återkommande problem med gässen vid Kungshagen, Spelhagen och ända bort till Brandholmen. De har inte försvunnit trots att stängsel satts upp och skrämselförsök har gjorts. 
Det här rapporterar Södermanlands Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser