Får skyddsjaktsbegränsningar

Växjö (JJ) Växjö kommun får inte igenom sitt förslag att kommunala skyddsjägare även ska utföra sitt uppdrag på privat mark.

Växjös kommunala skyddsjägare får nöja sig med att skyddsjaga utan tillstånd på kommunal mark. Det har Länsstyrelsen beslutat sedan kommunen ansökt om att exandera skyddsjägarnas tillstånd till att bli ett generellt tillstånd.

Fortsättningsvis måste skyddsjägarna vid varje tillfälle kontakta den enskilda markägaren som berörs vid eventuella skyddsjaktsinsatser på privat mark, rapporterar Sveriges Radio Kronoberg.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser