Fick skyddsjakt på förrymda kronhjortar

Boden (JJ) En hel besättning med kronvilt som tidigare varit inhägnade ska nu skjutas. Länsstyrelsen i Norrbottens län har beslutat om skyddsjakt på djuren.

Kronviltet har befunnit sig ute i friheten sedan i somras. Enligt ägaren till hägnet rörde sig om sabotage och en ansökan om skyddsjakt lämnades till länsstyrelsen i ett tidigt skeende.

I februari mottog länsstyrelsen en ny skyddsjaktsansökan. Denna gång tillstyrkte myndigheten ansökan och nu ska djuren alltså fällas, rapporterar Norrbottens Kuriren.

Totalt rör det sig om 14 vuxna djur samt ett antal kalvar.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser