Fick skyddsjakt på förrymda kronhjortar

Boden (JJ) En hel besättning med kronvilt som tidigare varit inhägnade ska nu skjutas. Länsstyrelsen i Norrbottens län har beslutat om skyddsjakt på djuren.

Kronviltet har befunnit sig ute i friheten sedan i somras. Enligt ägaren till hägnet rörde sig om sabotage och en ansökan om skyddsjakt lämnades till länsstyrelsen i ett tidigt skeende.

I februari mottog länsstyrelsen en ny skyddsjaktsansökan. Denna gång tillstyrkte myndigheten ansökan och nu ska djuren alltså fällas, rapporterar Norrbottens Kuriren.

Totalt rör det sig om 14 vuxna djur samt ett antal kalvar.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser