Får skyddsjaga kronvilt

Finspång (JJ) Två markägare utanför Finspång har fått Länsstyrelsens tillstånd att skyddsjaga kronvilt för att skydda sina grödor mot skador.

Skyddsjaktsbeslutet gäller två spetshjortar samt två kalvar. I beslutet anger Länsstyrelsen att djuren helst bör fällas vid olika tillfällen och när fler kronvilt är i närheten för att maximal skrämseleffekt ska ges.

– I vissa områden är det stora problem med skador på grödor och ensilagebalar. Någonting måste göras och då är skyddsjakt ett alternativt, säger Mia Kjällander, vilthandläggare på länsstyrelsen i Östergötland till Norrköpings tidningar.

 

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser