Får skjuta skarvar kring Virmoviken

FINLAND(JJ). Jägare får decimera skarvstammen i området kring Virmoviken. Detta står klart efter att närings-, trafik- och miljöcentralen beviljat skjuttillstånd under en begränsad tid.

NMT-centralen i Egentliga Finland har beviljat tjugofyra yrkesfiskare i området ett undantagstillstånd som innebär att de får skjuta högst 100 skarvar.

Beslutet motiveras med att jakt anses vara det enda sättet som är tillräckligt effektivt för att kunna begränsa skarvarnas skador på fiskevattnen i området.
NMT-centralen avslog dock yrkesfiskarnas ansökan om aff få bekämpa skarvstammen genom att sterilisera äggen.

I sin ansökan pekade yrkesfiskarna på att Virmoviken utgör ett mycket viktigt lekområde för fisken.
Jakten får bedrivas från den 20 augusti i år och fram till den 31 oktober.
Det här rapporterar svenska.yle.fi.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser