Får skjuta sju hjortkalvar

Klippan (JJ) Länsstyrelsen i Skåne har gett en fastighetsägare i Svenstorp, Klippans kommun, tillstånd att fram till den 1 maj fälla sju dovhjortskalvar.

En markägare i Svenstorp har fått tillstånd att fälla sju dovhjortskalvar. (Foto: Roger C Åström)

Länsstyrelsen har bestämt att markägaren får skjuta kalvar som uppehåller sig på bete, vall eller gröda på fastigheten. Fastighetsägaren får dock inte skjuta hornbärande hjortar eller dräktiga och kalvförande hindar.

Fastighetsägaren hade ansökt om att få bedriva skyddsjakt till den 30 augusti men länsstyrelsen beviljade endast jakt fram till den 1 juni.

I sitt tillstånd är man också noga med att påpeka att ingen utfodring av hjortarna får ske på fastigheten under skyddsjaktperioden, skriver Helsingborgs Dagblad.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser