Får skjuta ”huligantrana”

Askersund (JJ) En kvinna har fått lov att skyddsjaga en trana som förstör hennes fritidshus och friggebod. Skrämselförsök har misslyckats.

Tranor förefaller vara rätt stillsamma fåglar men en trana i Askersunds kommun visar helt andra tendenser. Arkivfoto: Per Jonson.

Redan förra sommaren dök tranan upp vid kvinnans fritidshus i Askersund kommun ställde till besvär. Den här sommaren har tranan kommit tillbaka och fågeln nöjer sig inte med att promenera omkring på tomten. Under flera nätter har fågeln sparkat och hackat sönder fodren runt dörrar och fönster.

Länsstyrelsen i Örebro län har nu beslutat att tranan får skyddsjagas eftersom den återvänder till fritidshuset trots skrämselåtgärder, rapporterar Nerikes Allehanda.

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser