Får skjuta duvhökar

Kristianstad (JJ) Länsstyrelsen har beslutat att Wästerlöv AB och Axel Wachtmeister ska få skjuta fyra duvhökar på sina marker mellan den första augusti och den 28 februari.

Duvhöken är fredad men länsstyrelsen har gett fällningstillstånd med hänsyn till den fältviltuppfödning som finns på gården.
I länsstyrelsens beslut skrivs att man i första hand ska försöka fånga fåglarna som ska märkas och släppas. De fåglar som inte går att fånga, max fyra duvhökar, ska skjutas.
De fällda fåglarna ska skickas till Zoologiska museet i Lund.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser