Får skjuta 25 rådjur och 5 bävrar

Skövde (JJ) Flyg. Skövde flygplats har fått tillstånd att avliva 20 harar, 5 rävar, 25 rådjur, 5 älgar och 5 bävrar varje år. Länsstyrelsens i västar Götaland gör bedömning är att det finns skäl att bevilja skyddsjakt på vilt som utgör en uppenbar fara för flygsäkerheten.

Bävrar har under flera år varit ett problem på Skövde flygplats. ( Foto: iStock)

Till skillnad från vanlig jakt ger tillåter länsstyrelsen att jakten får ske från motordrivet fordon och dygnet runt. Vid jakt nattetid får fast eller rörlig belysning får användas.

Bävrar som bygger dammar i diken och vattendrag och därmed täpper till dräneringen har under flera år varit ett problem för flygplatsen.

Det finns staket runt flygplatsområdet, men uppenbarligen lyckas vilt ta sig in.

Skövde Flygplats åläggs att varje år lämna en rapport till länsstyrelsen om hur många djur som har avlivats, skriver Skövde Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser