Får skjuta 25 rådjur och 5 bävrar

Skövde (JJ) Flyg. Skövde flygplats har fått tillstånd att avliva 20 harar, 5 rävar, 25 rådjur, 5 älgar och 5 bävrar varje år. Länsstyrelsens i västar Götaland gör bedömning är att det finns skäl att bevilja skyddsjakt på vilt som utgör en uppenbar fara för flygsäkerheten.

Bävrar har under flera år varit ett problem på Skövde flygplats. ( Foto: iStock)

Till skillnad från vanlig jakt ger tillåter länsstyrelsen att jakten får ske från motordrivet fordon och dygnet runt. Vid jakt nattetid får fast eller rörlig belysning får användas.

Bävrar som bygger dammar i diken och vattendrag och därmed täpper till dräneringen har under flera år varit ett problem för flygplatsen.

Det finns staket runt flygplatsområdet, men uppenbarligen lyckas vilt ta sig in.

Skövde Flygplats åläggs att varje år lämna en rapport till länsstyrelsen om hur många djur som har avlivats, skriver Skövde Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser