Far och son fällde björn

Nu har den första björnen i Västerbotten fällts. Björn och Nils Karlsson, Lövliden, Vilhelmina, sköt i den en stor hanbjörn.

Redan i går kväll misstänkte jägarna att det var något lurt i skogen. Gården  hundar skällde och när hundarna släpptes i morse tog det inte lång tid innan de hittade björnen. Björn och Nils fick skottchans och innan björnen stöp reste den sig på bakbenen och vrålade innan den fäll ihop. Björnens vikt är uppskattad till mellan 230-250 kg.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser