Får lov att riva bäverdamm

Bävrar ställer till det för en markägare i Grythyttan. Grythyttan (JJ) Länsstyrelsen i Örebro län har gett tillstånd för att riva en bäverdamm som bidragit till översvämning.

De vattenansamlingar som bäverdämmet orsakar har spolat bort en vägtrumma och riskerar att göra en väg ofarbar.

Enligt Länsstyrelsen är åtgärden att riva dammen helt nödvändig för att rädda vägen. I tillägg till att dammen får rivas får också bävrarna i området jagas med slagfälla, så länge jakten med fälla sker i direkt anslutning till dammrivningen. Bäverhyddan får dock ej rivas, skriver Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser