Får jaga vildsvin med rörlig belysning

Hjo (JJ) En lantbrukare i Hjo kommun har fått tillstånd att använda rörlig belysning vid skyddsjakt efter vildsvin i växande gröda.

Av villkoren framgår att jakträttsinnehavaren måste lämna medgivande, att avskjutningen endast får ske där vildsvinen orsakar skador och att jakten bedrivs med hänsyn till såväl arten som övriga djur och människor som befinner sig i området.

Det särskilda tillståndet som krävs för jakt med rörlig belysning beviljas av länsstyrelsen i Västra Götaland när vildsvin orsakar allvarliga skador på i första hand jordbruksmark. Tillståndet är villkorat och gäller fram till den sista december 2019, rapporterar Hjo Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser