Får jaga vildsvin med rörlig belysning

Hjo (JJ) En lantbrukare i Hjo kommun har fått tillstånd att använda rörlig belysning vid skyddsjakt efter vildsvin i växande gröda.

Av villkoren framgår att jakträttsinnehavaren måste lämna medgivande, att avskjutningen endast får ske där vildsvinen orsakar skador och att jakten bedrivs med hänsyn till såväl arten som övriga djur och människor som befinner sig i området.

Det särskilda tillståndet som krävs för jakt med rörlig belysning beviljas av länsstyrelsen i Västra Götaland när vildsvin orsakar allvarliga skador på i första hand jordbruksmark. Tillståndet är villkorat och gäller fram till den sista december 2019, rapporterar Hjo Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser