Får jaga gris i reservat

Slättåkra (JJ) En jaktklubb har fått dispens för att jaga vildsvin i Biskopstorps naturreservat. Enligt reservatföreskrifterna är jakt under helg vanligtvis inte tillåtet, men den växande vildsvinsstammen bidrar till skador och nu lättas på reglerna.

Jakten på vildsvinen kommer att få äga rum under sex tillfällen senare i höst. Vildsvinsstammen i området ökar och det anses därför viktigt att hålla efter populationen så skador och olyckor minimeras.

I reservatet råder jaktförbud under helger eftersom det anses viktigt att tillgodose allmänhetens tillgång till naturreservatet som är känt för sina ädellövskogar. All jakt som planeras i området måste anmälas två veckor i förtid.

Den kommande vildsvinsjakten får utföras på fastigheterna Biskopstorp 9:1, Slättåkra Kyrkby 1:11 och Styrestad 3:4. Detta uppger Hallands Nyheter.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser