Får böta för skjuten kronhjort

Tomellilla (JJ) Två män döms för jaktbrott efter att ha avlivat en skadad kronhjort på en mark som tillhör en gård i Tomelilla kommun i oktober förra året.

Männen jagade vildsvin i ett jaktlag när en av hundarna hittade en skadad kronhjort. Hjorten kunde inte stå upp och en av männen avlivade hjorten efter samråd med övriga jägare i jaktlaget.  

Kronhjortar var vid tillfället fredade från jakt, men jägarna anmälde inte händelsen till polisen, istället grävde de ned kroppen och en jägare behöll hornet. 

Båda döms till 4 000 respektive 4 800 kronor i dagsböter för att för att inte ha anmält händelsen till polisen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser