Får använda rörlig belysning

Tierp (JJ) På grund av skador i grödor och en talrik vildsvinsstam får en jägare i Tierps kommun lov av länsstyrelsen att skyddsjaga vildsvin med rörlig belysning fram till och med oktober.

En stark pannlampa kan vara effektiv när man skyddsjagar vildsvin i gröda.

Jakten ska ske på ett begränsat område i Tierps kommun och tio vildsvin får fällas fram till och med den 31 oktober. Länsstyrelsen har gett jägaren dispens att använda rörlig belysning för att underlätta jakten.

I området har det varit skador på både spannmål och potatis. Dessutom är vildsvinsstammen stor och oftast sker skadorna under nattens mörka timmar.

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser