Får använda bösslampa i jakten på vildsvinen

Vårgårda (JJ) Vildsvinen ställer till i trakterna kring Vårgårda i Västra Götalands län. Nu får därför jägarna på tre fastigheter där använda rörlig belysning när de jagar vildsvin.

Det är Länsstyrelsen som beviljat jägare på tre fastigheter i Vårgårda kommun att använda rörlig belysning för att kunna effektivisera vildsvinsjakten i området. Vildsvinen orsakar betydande skadegörelse på fastigheterna. Länsstyrelsens tillstånd är giltigt i tre år och jägarna är ålagda att återrapportera avskjutningen årligen, rapporterar Alingsås Tidning.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser