Får 167 000 i ersättning för vargdödad kalv

Lillhärdal (JJ) 167 000 kronor får en tamdjursägare i ersättning från länsstyrelsen efter att varg dödat en av hans kalvar. Mannen krävde 541 885 kronor i ersättning för kostnader som han drabbades av när han tvingades ta hem alla djur från skogen.

Länsstyrelsen konstaterade att angreppet gjort av varg och betalar nu ut ersättning, 167 000 kronor, för den döda kalven samt för andra kostnader som hör till angreppet och sådant och som kan anses ha en skadeförebyggande effekt. Indirekta kostnader i form av uteblivna intäkter kan anses falla utanför ersättningsgrunden, skriver Maanu Aunapuu, viltförvaltningschef på länsstyrelsen.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser