Får 167 000 i ersättning för vargdödad kalv

Lillhärdal (JJ) 167 000 kronor får en tamdjursägare i ersättning från länsstyrelsen efter att varg dödat en av hans kalvar. Mannen krävde 541 885 kronor i ersättning för kostnader som han drabbades av när han tvingades ta hem alla djur från skogen.

Länsstyrelsen konstaterade att angreppet gjort av varg och betalar nu ut ersättning, 167 000 kronor, för den döda kalven samt för andra kostnader som hör till angreppet och sådant och som kan anses ha en skadeförebyggande effekt. Indirekta kostnader i form av uteblivna intäkter kan anses falla utanför ersättningsgrunden, skriver Maanu Aunapuu, viltförvaltningschef på länsstyrelsen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser