Fantastiska resultat på Eksjöprovet

Eksjö (JJ) När Smålands Stövarklubb i helgen arrangerade Eksjöprovet presterades fantastiska resultat. Av de 33 hundar som kom till start lyckades 20 ta elitettor.

Topp tre vid Eksjöprovet. Fr v Oe Wilma, Thomas Nordby, segraren Axemmy´s Hilda, Lars-Ove Fritz, samt trean Söpö, Magne Bäe. Samt provledaren Gunnar Pettersson.

Välrenommerade Eksjöprovet behåller sitt rykte som ett av landets absolut mest välarrangerade jaktprov för stövare. Som mest hade man under 80-talet nära 70 hundar till start.

– Vi vet att vi har bra marker och vägvisare som har ett ansvar för provmarkera. Märker de att det är dåligt med hare använder vi inte det området. Därför har vi jämna resultat över provmarkerna och det verkar stövarägarna uppskatta och startar gärna sina hundar här, berättar kommissarie Leif Pettersson, Smålands Stövarklubb.

Idag har man en gräns på 50 hundar och inför årets prov som gick i helgen var 49 hundar anmälda som mest.

– Tyvärr föll det bort hundar på grund av löp, skador och annat. Annars hade vi haft 49 hundar till start och det tycker vi är jättebra. Nu kom 33 hundar och gjorde det mycket bra, säger Leif Pettersson.

Uppskattad segrare vid Eksjöprovet 2017 blev luzernstövaren Axemmy´s Hilda, med ägaren Lars-Ove Fritz, Ulrika.

– Det är så kul att en luzernstövare fick vinna, man blir glad i hela kroppen. Finnstövarna behöver konkurrens, så är det, säger Pettersson.

Hilda drev ihop sin elitetta med de imponerande egenskapspoängen 64 och 65.

På andra och tredjeplats blev det norskt med finnstövare. Två blev Oe Wilma, ägare Thomas Nordby, Sandefjord och trea Söpö, Magne Bäe, Rakkeste. (Totalt kom nio hundar från Norge).

Av de 33 startande hundarna tog 20 elitettor, 1 st 2:a, 4 st 3:or och 8 nollor. Imponerande resultat som med all säkerhet kommer att locka fullt startfält nästa år.

Vill du läsa hela resultatlistan, klicka här>>

AKTUELLT

Lurade jägare överklagar polisbeslut

Skåne (JJ) Christoffer Frank och de andra jägarna, som lurats på jakt de betalat för, överklagar nu polisens beslut att inte inleda förundersökning. – Härvan sväller – nu är vi 14 personer som betalat för jakt, berättar Christoffer Frank.

Nytt besked om Rackstadvargarna idag

Värmland (JJ) Varg nummer två fälldes på torsdagen i skyddsjakten i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. – Vårt mål är att få bort alla vargarna i området. Jag väntar besked från länsstyrelsen i dag, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna.

Kritik mot järvinventering

Norrbotten (JJ) Sju samebyar i Norrbotten kritiserar länsstyrelsens inventering av järv. Spårförhållandena har varit dåliga och spårarna har missat järvar, menar företrädare för samebyarna.

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser