Fantastiska resultat på Eksjöprovet

Eksjö (JJ) När Smålands Stövarklubb i helgen arrangerade Eksjöprovet presterades fantastiska resultat. Av de 33 hundar som kom till start lyckades 20 ta elitettor.

Topp tre vid Eksjöprovet. Fr v Oe Wilma, Thomas Nordby, segraren Axemmy´s Hilda, Lars-Ove Fritz, samt trean Söpö, Magne Bäe. Samt provledaren Gunnar Pettersson.

Välrenommerade Eksjöprovet behåller sitt rykte som ett av landets absolut mest välarrangerade jaktprov för stövare. Som mest hade man under 80-talet nära 70 hundar till start.

– Vi vet att vi har bra marker och vägvisare som har ett ansvar för provmarkera. Märker de att det är dåligt med hare använder vi inte det området. Därför har vi jämna resultat över provmarkerna och det verkar stövarägarna uppskatta och startar gärna sina hundar här, berättar kommissarie Leif Pettersson, Smålands Stövarklubb.

Idag har man en gräns på 50 hundar och inför årets prov som gick i helgen var 49 hundar anmälda som mest.

– Tyvärr föll det bort hundar på grund av löp, skador och annat. Annars hade vi haft 49 hundar till start och det tycker vi är jättebra. Nu kom 33 hundar och gjorde det mycket bra, säger Leif Pettersson.

Uppskattad segrare vid Eksjöprovet 2017 blev luzernstövaren Axemmy´s Hilda, med ägaren Lars-Ove Fritz, Ulrika.

– Det är så kul att en luzernstövare fick vinna, man blir glad i hela kroppen. Finnstövarna behöver konkurrens, så är det, säger Pettersson.

Hilda drev ihop sin elitetta med de imponerande egenskapspoängen 64 och 65.

På andra och tredjeplats blev det norskt med finnstövare. Två blev Oe Wilma, ägare Thomas Nordby, Sandefjord och trea Söpö, Magne Bäe, Rakkeste. (Totalt kom nio hundar från Norge).

Av de 33 startande hundarna tog 20 elitettor, 1 st 2:a, 4 st 3:or och 8 nollor. Imponerande resultat som med all säkerhet kommer att locka fullt startfält nästa år.

Vill du läsa hela resultatlistan, klicka här>>

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser