Fansenvargen i hovrätten

Bollnäs (JJ) I dag ska en expert vittna om snöskotern i fallet med Fansenvargen när målet om den dödade vargen vid sjön Fansen tas upp i hovrätten.

Vargen dödades på sjön Fansen i de södra delarna av Bollnäs kommun. Den jagades med snöskoter över sjön, blev påkörd flera gånger och slogs ihjäl med en träpåk.

Två män från södra Hälsingland åtalades för grovt jaktbrott, men nekade. Hudiksvalls tingsrätt dömde en 52-åring från Ovanåkers kommun för grovt jaktbrott till fängelse i ett år och nio månader. Den andra mannen friades.

Nu vill den dömde frias eller åtminstone få ett lindrigare straff. Åklagaren vill istället att han döms till ett längre fängelsestraff. Hon vill också att den friade 43-åringen ska dömas för grovt jaktbrott. Rättegången ska pågå i två dagar, skriver tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser