Fansenvargdomen överklagas till HD

Bollnäs (JJ) Nyligen dömde hovrätten två män för grovt jaktbrott sedan tingsrättsdomen överklagats. Nu väljer en av de dömda männen att överklaga domen till Högsta domstolen.

Enligt advokat Björn Hurtig som företräder den  43-årige man som överklagar sin dom finns det en del nya intressanta uppgifter.

Männen dömdes av hovrätten för att ha kört på en varg med skoter och därefter slagit ihjäl djuret. Nu tar 43-åringen hjälp av en kollisionsexpert och forskare i trafiksäkerhet för att bevisa att skoterskadorna inte kunnat orsakas av en kollision med en varg. 

– Han har fört in premisserna för krocken med vargen i en datasimulator, och prövat vad som händer med en skoter då. Det visar att skadorna inte kan ha uppstått på det viset som åklagaren hävdar, säger Björn Hurtig.

För att målet ska kunna tas upp i Högsta domstolen måste det få prövningstillstånd. Detta rapporterar Helahalsningland.se
 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser