Fansenvargdomen överklagas till HD

Bollnäs (JJ) Nyligen dömde hovrätten två män för grovt jaktbrott sedan tingsrättsdomen överklagats. Nu väljer en av de dömda männen att överklaga domen till Högsta domstolen.

Enligt advokat Björn Hurtig som företräder den  43-årige man som överklagar sin dom finns det en del nya intressanta uppgifter.

Männen dömdes av hovrätten för att ha kört på en varg med skoter och därefter slagit ihjäl djuret. Nu tar 43-åringen hjälp av en kollisionsexpert och forskare i trafiksäkerhet för att bevisa att skoterskadorna inte kunnat orsakas av en kollision med en varg. 

– Han har fört in premisserna för krocken med vargen i en datasimulator, och prövat vad som händer med en skoter då. Det visar att skadorna inte kan ha uppstått på det viset som åklagaren hävdar, säger Björn Hurtig.

För att målet ska kunna tas upp i Högsta domstolen måste det få prövningstillstånd. Detta rapporterar Helahalsningland.se
 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser