Fängelse för vargskytt

Dals ED (JJ) En bonde som för två år sedan sköt en varg på sin gård vid Dals Ed dömdes på torsdagen till sex månaders fängelse.

Hovrätten för västra Sverige dömde mannen för grovt jaktbrott. Fårfarmaren sköt i maj 2003 en varg som var på väg i riktning mot hans fårflock. Han sköt två skott och anmälde sig själv till polisen. Fårägaren åtalades förra året och hävdade själv att han handlade i nödvärn. Samma dag hade vargen rivit får på hans grannes ägor. Han hade själv också tidigare fått får rivna. Vargskytten friades i tingsrätten men fälldes i hovrätten.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser