Fängelse för vargskytt

Dals ED (JJ) En bonde som för två år sedan sköt en varg på sin gård vid Dals Ed dömdes på torsdagen till sex månaders fängelse.

Hovrätten för västra Sverige dömde mannen för grovt jaktbrott. Fårfarmaren sköt i maj 2003 en varg som var på väg i riktning mot hans fårflock. Han sköt två skott och anmälde sig själv till polisen. Fårägaren åtalades förra året och hävdade själv att han handlade i nödvärn. Samma dag hade vargen rivit får på hans grannes ägor. Han hade själv också tidigare fått får rivna. Vargskytten friades i tingsrätten men fälldes i hovrätten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser