Fängelse för örn i frysen

Norrtälje (JJ) Svea hovrätt har dömt en man som hade en död havsörn i frysen och lodjurskinn i bostaden till ett års fängelse .

Polisen gjorde upptäckten vid en husrannsakan norr om Norrtälje efter att hans ex-sambo sagt att hon blivit hotad av mannen, uppger Norrtelje Tidning.

I samband med utredningen framkom en mobilfilm där mannen sågs hetsa sina hundar mot en döende havsörn.

När mannen för ett år sedan dömdes i Norrtälje tingsrätt blev straffet tio månaders fängelse för olaga hot mot sin ex-sambo och grovt jakthäleri. Hovrätten skärper  straffet för grovt jakthäleri och dömer mannen till ett års fängelse.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser