Fängelse för avsågat hagelgevär

NORRKÖPING (JJ). En man i 40-årsåldern döms till fyra månaders fängelse för vapenbrott. Detta på grund av att han innehaft ett avsågat hagelgevär, samt ammunition, hemma under lång tid. Han fälls även för ett par ringa narkotikabrott.

Tingsrätten anser inte att vapnet varit avsett för någon brottslig användning, därför bedöms inte vapenbrottet som grovt. Men innehavet i sig anses alltså så allvarligt att mannen döms till  fängelse för vapenbrott.

Enligt mannen så fick han hagelgeväret av en kamrat när han gick en jägarutbildning för drygt tiotalet år sedan. Fram till våren 1998 har han bara provskjutit vapnet på stubbar och rotvältor, detta ska ha skett två eller tre gånger. Därefter har han inte använt vapnet och mannen har inte heller tänkt använda det för jakt.
Tidigare har mannen bara några trafikförseelser i belastningsregistret.

Men då tingsrätten menar att det är ett livsfarligt vapen som mannen förvarat hemma, tillsammans med ammunition, så anser rätten att straffvärdet är högt. 
Detta uppger Norrköpings Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser