Fängelse för avsågat hagelgevär

NORRKÖPING (JJ). En man i 40-årsåldern döms till fyra månaders fängelse för vapenbrott. Detta på grund av att han innehaft ett avsågat hagelgevär, samt ammunition, hemma under lång tid. Han fälls även för ett par ringa narkotikabrott.

Tingsrätten anser inte att vapnet varit avsett för någon brottslig användning, därför bedöms inte vapenbrottet som grovt. Men innehavet i sig anses alltså så allvarligt att mannen döms till  fängelse för vapenbrott.

Enligt mannen så fick han hagelgeväret av en kamrat när han gick en jägarutbildning för drygt tiotalet år sedan. Fram till våren 1998 har han bara provskjutit vapnet på stubbar och rotvältor, detta ska ha skett två eller tre gånger. Därefter har han inte använt vapnet och mannen har inte heller tänkt använda det för jakt.
Tidigare har mannen bara några trafikförseelser i belastningsregistret.

Men då tingsrätten menar att det är ett livsfarligt vapen som mannen förvarat hemma, tillsammans med ammunition, så anser rätten att straffvärdet är högt. 
Detta uppger Norrköpings Tidningar.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser