Fångade gås till frukost

Rättvik(JJ) En ung kille fångade en gås i Rättvik och ströp ihjäl den. Han tänkte äta den till frukost, men polisen hade en del att säga om tilltaget.

Den unge mannen var på besök i Rättvik och jakten genomförde han vid sjön Siljan på fredag morgon. Nu är han misstänkt för djurplågeri.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar/dt.se.
 
– När 16-åringen konfronterades av polisen om varför han strypt ihjäl en gås, förklarade han att han tänkt laga gåsen till frukost, säger Göran Lekander, vakthavande befäl vid polisen, till Dalarnas Tidningar/dt.se.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser