Fångade bäver i mjärden

KALIX(JJ). Det blev ingen storgädda - men väl en bäver. David Midebjörk fick en överraskning när han skulle vittja sin mjärde och upptäckte en död bäver.

När han kom ner till mjärden vid Storträsket i Pålänge upptäckte han att linan till mjärden var fullt utsträckt. 
– Jag tänkte: ”Nu har jag fångat storgäddan”, säger David Midebjörk till Norrbottens-Kuriren.

Han drog in linan och han såg då till slut klor. Det visade sig vara en bäver i mjärden som hade drunknat. 
– Jag blev riktigt paff. Jag har fått pinnar i mjärden tidigare, men en bäver?, det var det värsta, säger David Midebjörk som ringde några jägare som hjälpte honom ta hand om fångsten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser